Waarom ik zo blij wordt van mijn Himalaya zoutlamp.

Himalayazout                                                                                                                                                          

Al jaren ben ik groot fan van Himalayazout. Ik ga er mee in bad, gorgel en poets er soms mijn tanden mee. Waarom? Omdat Himalayazout een prachtig natuurproduct is, wat 84 natuurlijke mineralen en sporenelementen bevat, en daarom ongelofelijk veel gezondheidsvoordelen heeft. Deze mineralen en sporenelementen bevinden zich in het kristal in zulke kleine deeltjes dat ze optimaal door onze lichaamscellen kunnen worden opgenomen. Ons lichaam heeft mineralen en sporenelementen nodig voor allerlei belangrijke lichaamsprocessen. Het zijn anorganische stoffen die ons lichaam niet zelf kan aanmaken.

Wanneer je dus zo’n heerlijk Himalayazout kuurbad neemt, heeft dat een reinigend, vitaliserend, ontspannend  en ontslakkend effect. Spanningen, gifstoffen en zuren verdwijnen terwijl de mineralen worden opgenomen. Het versterkt het immuunsysteem en stimuleert de stofwisseling.

Het reinigend effect van 30 min durend kuurbad is zelfs gelijk aan 3 dagen vasten.Heerlijk toch! Mocht je nu meteen naar de winkel rennen voor een zak Himalaya zout, kies dan voor de roze, deze is krachtiger dan de witte.

Om te koken gebruik ik overigens Keltisch zeezout. Dit zout heeft bijna dezelfde gezondheidsvoordelen als Himalayazout maar bevat iets minder natrium en meer magnesium dan Himalayazout.

De Himalaya zoutlamp                                                                                                                                       

En nu ben ik dus ook de trotse bezitter van een heuse Himalayazout lamp die ik heb gekocht op de Nationale GezondheidsBeurs. Ik had al een kleintje, die ik met een USB stekkertje in mijn laptop kan doen, maar nu heb ik ook maar een grotere aangeschaft voor in mijn slaapkamer.

Hoe werkt de lamp                                                                                                                                           

Onze lucht bevat een hoop positief geladen vervuilende deeltjes (ionen). Een overschot aan deze positieve deeltjes kunnen klachten geven zoals  hoofdpijn, stress, longproblemen, astma en slaapproblemen.

De lamp bestaat in principe uit een groot blok Himalaya zout. Door de warmte van de lamp worden er door het zout negatieve ionen verspreidt. De negatieve ionen neutraliseren de positieve ionen. Wanneer deze zijn geneutraliseerd, worden ze zwaardere, slaan ze uiteindelijk neer en zweven niet meer in de lucht. Op deze manier zuivert de lamp de lucht.

Elektrische apparaten zorgen voor zogenaamde electrosmog die onze ademhaling en concentratie negatief beïnvloeden. Ook hier zorgt de lamp dat deze postieve ionen worden geneutraliseerd en deze electrosmog wordt gereduceerd.

Deze lamp is ook nog eens het ideale nachtlampje. Positieve ionen verminderen de toevoer van het bloed en zuurstof naar de hersenen waardoor je moeite kunt hebben met het in en doorslapen. Door de positieve ionen te neutraliseren wordt de toevoer van zuurstof en bloed verbetert wat weer resulteert en een betere nachtrust.

Het beste is de lamp aan te houden tijdens het slapen. Ik houd erg van een donkere slaapkamer en laat daarom de lamp overdag branden zodat hij vooraf al zijn werk kan doen.

Nog even de gezondheidsvoordelen van de lamp op een rij

 • Het is een natuurlijke lucht zuiveraar
 • Bevordert de ontspanning
 • Helpt bij een betere concentratie en stress
 • Zorgt voor een beter slaap
 • Vermindert geurtjes
 • Hij geeft positieve energie en sfeer zowel thuis als op het werk

Zoutlampen zijn niet alleen ontzettend leuk en goede sfeermakers, maar ze verbeteren ook de gezondheid en welzijn door de schonere lucht.

De kleine USB zoutlamp heb ik bij aliepress vandaan en veranderd elke keer van kleur. Met verzending heb ik daar nog geen €15 voor betaald. De grote lamp van de beurs was  dezelfde prijs en met zijn €15 in mijn ogen echt een koopje.

Tips voor het kopen en onderhouden van de lamp

 • Zorg ervoor dat je wel gaat voor een echte Himalayazout lamp en je niet per ongeluk een steenzout lamp koopt. Deze werkt dus niet!
 • De lamp trekt vocht aan dus let op waar je hem zet.
 • Je kunt de lamp schoonmaken met een droge doek om het stof en de gekristalliseerde zoutkorrels weg te halen
 • De lamp zorgt ervoor dat het stof neerslaat wat betekent dat je wat vaker de stofdoek en stofzuiger moet gebruiken.
 • Himalaya zoutlampen kun je overal online kopen. Wil je hem in een grote ruimte zetten dan zal je een grotere lamp moeten kopen anders is de werking niet optimaal.
 • Pas op met huisdieren! Mijn kat is gek op mijn zoutlamp en likt er graag aan. Dit is veel te zout voor dieren en daarom niet gezond.

Geen lamp maar wel geïnteresseerd in het zoutverhaal                                                                     

Dan vind je het misschien leuk om eens een zoutgrot te bezoeken. Je hebt er meerdere in Nederland (bv Medisalt in Almere) en het is echt de moeite waard om er eens een bezoekje aan te wagen.Vooral voor mensen met luchtwegproblemen kan het een uitkomst zijn. De verhoogde zoutconcentratie komt in de onderste luchtwegen en longen terecht en zorgen voor een verhogend slijmoplossend effect. Het zout doodt ook, vanwege zijn ontstekingsremmende werking, bacteriën en schimmels en versterkt het immuunsysteem. Een zoutgrot bezoeken is eigenlijk voor iedereen gezond maar ook nog eens hartstikke leuk!

En… ga jij nu ook voor een Himalaya zoutlamp?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply