Oligotherapie iets voor jou?

Oligotherapie

 “Klein maar fijn” zeggen we wel eens. Bij oligotherapie komt deze uitdrukking helemaal tot zijn recht. ‘Oligo’ komt uit het Grieks en betekent weinig of klein. Bij oligotherapie draait het allemaal om sporenelementen. In ons lichaam komt maar een kleine hoeveelheid van deze sporenelementen voor, maar dat betekent niet dat ze onbelangrijk zijn. In tegendeel,  ze zijn de activators van enzymen die er weer voor zorgen dat bepaalde stofwisselingsprocessen in ons lichaam goed verlopen.

Hoe ontstaat er een tekort ?

Een te kort kan ontstaan door bijvoorbeeld ongezonde eetgewoontes, langdurige stress maar ook milieuvervuiling  (smog), ziektes en medicijnen kunnen meewerken aan een disbalans van sporenelementen. Tegenwoordig bevat groente en fruit een stuk minder mineralen dan vroeger. Dit komt door de verarming en uitputting van het mineraalgehalte van de landbouwgronden. Bovendien zorgt het koken van groente in water ervoor dat een hoop van deze belangrijke stofjes verdwijnen in de gootsteen.

Een te kort van één of meerdere van deze oligoelementen kan dus zorgen voor bepaalde lichamelijke maar ook psychische klachten.

Drs. Jacques Ménétrier

 In 1930 ontwikkelde deze Franse arts de oligotherapie. Volgens Ménétrier ligt de werkelijke oorzaak van aandoeningen ver terug in de tijd en beginnen deze door een verstoring van stofwisselingsprocessen op celniveau. De oligotherapie zorgt er dus voor dat deze elementen weer worden aangevuld waardoor het lichaam ze weer beter kan opnemen zodat al deze processen weer naar behoren gaan werken. Doordat de mineralen met deze therapie door het mondslijmvlies worden opgenomen, wordt de lange weg via de darmen vermeden en worden verstoorde enzymreacties weer snel in goede banen geleid zodat men zich snel beter gaat voelen.

Wanneer kan oligotherapie helpen

Oligotherapie kan goed helpen bij klachten die veroorzaakt worden door het onvoldoende werken van het metabolisme. Denk hierbij aan

  • Allergieën
  • Reumatische-en gewrichtsklachten
  • Chronische infecties bijv. Luchtwegen, oren, blaas etc
  • Reinigingskuren (helemaal top wanneer je besluit te detoxen!)
  • Welvaartsziektes
  • Hormonale dysfuncties
  • Slaapproblemen, stress, vermoeidheid, gevoel van onrust, angst
  • Acne

Anders dan bij de traditionele geneeskunde, zal de oligotherapie een tekort aan sporenelementen niet verhelpen. Ontbrekende elementen worden dus niet simpelweg ‘aangevuld’. Het lichaam zal echter, door de toevoeging van bepaalde sporenelementencombinaties, het ontbrekende element voortaan wel beter kunnen opnemen. Oligotherapie kan de werkzaamheid van medicijnen zoals bijvoorbeeld antibiotica of pijnstilling verhogen en bij-wisselwerkingen verminderen.

Oligotherapie is geschikt voor kinderen, volwassenen en ouderen. Ze kunnen worden ingezet bij alternatieve maar ook bij de reguliere geneeskunde.

Welke oligotherapie werkt voor mij?

Bij HealthyStuff kun je (gratis) door middel van een oligo-anamnese er achter komen welke oligotherapie voor jou geschikt is. Dat kunnen er misschien niet 1 maar misschien wel 2 of 3  zijn. Uiteraard hangt dit af van al jouw persoonlijke factoren.

Vanaf vandaag zijn deze mooie oligoproducten bij HealthyStuff verkrijgbaar. Er zijn er 11 en elke week zal ik er eentje in de spotlight zetten. Je komt dan meer te weten over wat er nu precies inzit, de werking en bij welke klachten ze kunnen worden ingezet.

Voor meer informatie of bestellen, neem dan contact op met HealthyStuff.

En voor nu…

Be happy ⌘ Stay healthy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply